IRES lanserar ett nytt Masterprogram i Rysslands- och Eurasienstudier

2018-10-22

Nästa höst startar en ny internationell mångvetenskaplig masterutbildning vid IRES. Programmet fokuserar på att ge studenter en ”verktygslåda” för att kunna analysera den politiska, ekonomiska och sociala utvecklingen i Ryssland och Östeuropa. 

Programmet är tvåårigt, har engelska som undervisningsspråk och är ett samarbete mellan tre institutioner vid Uppsala universitet. Programmet är unikt i Sverige och Norden, då det erbjuder en möjlighet att studera Ryssland och post-sovjetregionen samtidigt som man lär sig ryska genom intensiva språkkurser. Programmet är mångvetenskapligt och innehåller flera akademiska discipliner, inklusive ekonomi, historia, statsvetenskap, internationella relationer, juridik, kultur och media. Studenterna kommer att studera en rad kurser baserade på dessa ämnen kombinerat med specialiserade ryska språkkurser.

Den internationella antagningen till programstarten hösten 2019 pågår fram till 15 januari 2019. Den nationella antagningen pågår mellan den 15 mars och 16 april 2019.

För mer information besök programmets hemsida eller kontakta oss på master@ires.uu.se

Nyheter