Masterprogrammet i Rysslands- och Eurasienstudier

Är vi på väg mot ett nytt kallt krig? Varför annekterades Krim, och precis vad är det som händer i Belarus? Dessa frågor, och fler därtill, kan du utforska under masterprogrammet i Rysslands- och Eurasienstudier. Genom en kombination av föreläsningar, seminarier och ryskalektioner vilka alla leds av experter inom sina respektive områden, erbjuder programmet en unik möjlighet att studera Ryssland och det forna Sovjetunionen.

En vital del av programmet år två är chansen att främja sitt lärande genom praktikmöjligheter. Alternativt finns det möjlighet att plugga en period i Ryssland för dem som är intresserade av att studera utomlands.

Lokalerna ligger i centrala Uppsala och som student har du fri tillgång till professorer, forskare och administrativ personal. Stämningen är familjär och studentföreningen TSARES och IRES filmklubb ordnar olika aktiviteter. Det ordnas också veckovisa seminarier på institutet då ledande aktörer inom vårt forskningsområde erbjuder insikter och diskussionsmöjligheter.

Programmet är tvärvetenskapligt och har en internationell profil. Det förbereder dig för olika karriärer som till exempel analytiker, statsanställd, forskare eller policykonsult i privat eller offentlig sektor både i Sverige och utomlands. En masterexamen från IRES kvalificerar dig även för doktorandstudier inom humaniora och samhällsvetenskap. Undervisningen sker på engelska.