IRES in media

Institute for Russian and Eurasian Studies has a broad and multifaceted research environment. Here you will find news content related to the Institute's various activities.

Should you questions, please contact Information Officer Jevgenija Gehsbarga  jevgenija.gehsbarga@ires.uu.se.

Mediearkiv
2010  2011   2012   2013  2014  2015  2016  2017  2018

Media 2019

Varje gång Aftonbladet skrev vaknade trollen”  SvD, 30 mar 2019

Rysslandsforskaren Martin Kragh bröt ihop av hatstormen mot hans forskning om rysk desinformation i Sverige. – Jag behövde checka ut och göra något annat, säger han.
Vändningen kom när yngsta dottern föddes. Nu vågar han berätta öppet om de hot, cyberattacker och dataintrång som drabbat honom.

"Grensmuur tussen Letland en Rusland vordert: Paranoia of noodzaak?" Trouw, 28 mar 2019

Letland is bezig de Lets-Russische grens hermetisch af te sluiten. Riga zegt ommuring noodzakelijk te vinden, Russische media noemt het “paranoïde”. Ondertussen is de Letse bevolking verdeeld over kwestie, zoals het altijd verdeeld is wanneer buurland Rusland betrokken Is het Lets grensproject echt nodig?

Vi står bakom Kragh – ta ryska hotet på allvar”   SvD, 14 feb 2019

I samarbete med propagandakanaler som RT eller Sputnik sprider ryska troll och agenter i utlandet desinformation för att diskreditera kritiker och experter, däribland Rysslandsexperten Martin Kragh. Det är ytterst klandervärt att även kulturchefen på Aftonbladet fortsätter att misstänkliggöra Kragh, skriver ett flertal forskare.